Gladsaxes unge fester

 

Det var så i går jeg så det mest utrolige interview med en kæk gymnasiast ved navn Mikkel, han følte sig uretfærdigt behandlet af sit gymnasie, der helt umotiveret, ud fra Mikkels synspunkt, krævede at de unge på opfordring blæste i et alkoholmeter, inden de gik ind til deres gymnasiefest. Det var tydeligt at det synes Mikkel var tæt på et overgreb, han synes gymnasiet tog sig lige lovlig mange friheder, i forhold til at indskrænke hans og hans venners alkoholindtag.

Hvad mener du? Mikkel synes det var, og jeg citerer: ” Mega nederen”

 

Hvad er begrundelsen for at ledelsen på gymnasiet i Gladsaxe, har valgt at træffe så upopulær en beslutning?  Hvad er fakta i forhold til alkoholindtag blandt de unge i Danmark, når de fester? Har en skole/gym overhovedet mandat til at træffe sådan en beslutning? Og er det isoleret set, en måde at ekskludere enkelte personer fra et fælleskab?

 

Skolen sætter reglerne

 

Det er ikke gået upåagtet hen at Danske unge er verdensmestre i druk, og noget så broget en disciplin som indtag af alkohol, andre lande har knækket koden på, hvordan man er sammen, uden at være snøvlet og tale usammenhængende, og nu har Gladsaxe Gymnasium altså fået nok.

Så de har sat proppen i flasken i de unges festivitas, når det foregår i gymnasiets hellige haller. Nogen vil måske hævde at, gym lærerne også festede igennem da de var unge, andre vil sige at de sikkert altid har været kedelige. Men hvad er det som Gladsaxe gymnasie kræver af deres unge mennesker? Er der grund til at være på vagt for et alkoholmisbrug hos de unge?

 

0,5% promille tak!

Gladsaxe gymnasium har sat grænsen til 0.5% i promille, det er hvad de tolererer et ungt menneske har drukket inden de gå gennem security til fest? Hvad svare 0,5% promille så til, Det svar til at en mand på ca. 70kr drikker 2 genstande.

Ledelsen fra Gladsaxe gym. har altså sat grænsen for, hvad de vil have deres unge til at drikke, inden de går ind til en fest, på samme niveau som politiet, der ville kræve det samme af det unge menneske, hvis de satte sig ind i en bil, hvor grænsen jo som bekendt også er 0,5% promille. Er det urimeligt?

Mikkel truer videre i interviewet, med at tage sin fest et andet sted hen, eller evt. at boykotte festen, med fare for at andre unge ikke får del i han selskab.

Jeg kan ikke lade være med at spørge om det netop er det Gladsaxe gym. ønsker at opnå, at sorterer lidt i de unge mennesker, der ikke kan finde ud af at opfører sig voksent og ansvarligt, det melder interviewet ikke noget om.

Om Mikkel gik til festen eller ej, ved jeg heller ikke, men der var fest på Gladsaxe gym. den aften, og skolen havde sat reglerne.