Hvis du har kæledyr, kender du vigtigheden i at passe på din trofaste ven uanset om der snakkes hund, kat eller noget helt tredje. Derfor er det nok også vigtigt for dig, at du kan passe trygt på dit kæledyr i de svære tider med pludseligt opstået sygdom, og hvor dit lille familiemedlem har brug for at komme til dyrlægen og modtage behandling. I starten af året 2022 trådte den nye EU-forordning i kraft. Hvis du ikke allerede har gjort dig bekendtskab med den, er det en god ide at blive klogere på, hvilken betydning den har for dig og dit kæledyr.

Alt du skal vide om den nye EU-forordning.

Den ny veterinære EU-fordning kan have stor betydning for dig og dit kæledyr. Måske har du allerede hørt om problematikken, der er opstået i forbindelse heraf, og måske har du selv taget del i diskussionen vedrørende konsekvenserne, den har skabt for kæledyr og deres ejere. Læs mere om den ny veterinære eu forordning hvor du kan blive klogere på baggrunden for den, samt hvilke retningslinjer der skal følges. Forordningen efterstræber ,at der skal blive en generelt større tilgængelighed af lægemidler på af tværs på EU landende, samtidigt med at der skabes tiltag vedrørende at nedsætte forbruget af antibiotika. Der er derfor nogle lægemidler, der ikke længere kan anvendes, og det kræves at flere dyreejere skal uddannes. Forordningen skaber nye begrænsninger, som det er vigtigt for dyreejere at kende til, så man kan forberede sig på, hvordan man skal forholde sig til det hele. Læs mere om det og bliv klogere på forordningen så du kan blive informeret om, hvilke konsekvenser det kan have for dig og ikke mindst dit kæledyr.

Situationen kan minde meget om den trojanske hest

Det er måske svært at perspektivere situationen til noget konkret, og det er skam heller ikke nødvendigt, men for mange der står med kæledyr og rammes hårdt af den nye forordning, kan hele situationen måske minde om den historiske trojanske hest, som en malwaret er navngivet efter. EU-forordningen er lovlig og godkendt modsat den trojansk hest, en såkaldt virus eller malwaret, der kommer forklædt som en lovlig software, men kan have store konsekvenser og give problemer for brugeren, til trods for at den fremstår helt uskyldig. På samme måde kan problematikken vedrørende EU-forordningen beskrives, hvor alt ikke helt er som før, og hvor mange problemer kan have hændt at være opstået for kæledyr og ejere, der nu måske ser sig selv i en svær situation, som man lige skal vænne sig til og forberedes på.