Der er musik i enhver kultur. Et af de mest grundlæggende værktøjer til at lære et sprog er musik. For at lære deres små børn rudimentære ord synger og spiller forældre musik. Musik kan skærpe vores fokus, forbedre vores hukommelse og hjælpe med sprogindlæring.

Så hvordan kan vi bruge musik nu, hvor vi er voksne, til at forbedre vores sprogindlæring?

Der er fire effektive måder at bruge musik til at lære et sprog.

1 Transskription

Lyt til sangen, når du gennemfører denne øvelse. Bemærk teksterne, når de bliver sunget eller fremført. For at bremse sangen lidt kan du starte og stoppe den i slutningen af hver linje.

Prøv at lytte til danske børnesange på dit målsprog, hvis du vil i gang langsomt. Gentagelsen af sangens tekst kan gøre det lettere for dig at få øje på vigtige ord hurtigt.

Det er sjovt at lære et sprog gennem musik. Det kan hjælpe med opmærksomhedskontrol og hukommelsesforbedring. Dette er en fantastisk tilføjelse til din selvstudieplan.

Bliv ikke modløs, hvis du bare formår at forstå et par ord i starten, hvis du starter dine studier på denne måde. Når du lytter til sangen, skal du tage noter om alt, hvad du hører. Derefter skal du afspille sangen igen og skrive ned eventuelle ord, du gik glip af første gang. Dine lytteevner vil stige med praksis som denne (og det samme vil din stavning).

2.Udenadslære

Du kan med succes huske ord og udvide dit ordforråd ved hjælp af musik. Dansk hymne Der er et yndigt land eller traditionel dansk musik skal høres. Denne teknik fokuserer på at lære sangtekster for at forbedre din hukommelse til teksterne.

Slå en sangs tekster op, og læs dem linje for linje, mens du lytter til den. Du kan læse sangens tekst, mens du lytter til den, eller prøve at foregribe den næste linje, før den synges. Denne form for memoriseringsarbejde forbedrer dine læse- og lytteevner.

3.Sigs med

Find ud af ordene til en sang, du nyder. Prøv at synge med, mens sangen spilles. Derudover kan du muligvis finde YouTube-videoer af kendte sange, der har ordene inkluderet. Hvis det virker udfordrende i starten, skal du ikke bekymre dig – kontinuerlig gennemgang og praksis er afgørende. Du kan forvente, at det vil tage et par lytninger spredt ud over et par dage, før du føler dig tryg ved alle ordene, ligesom vi ofte har brug for at høre en sang på vores modersmål et par gange, før vi husker ordene. Du kan forbedre din grammatik, stavning og udtale ved at øve denne metode. En sang, du kan lide, vil også blive spillet for dig! Derudover vil denne form for træning hjælpe dig med at udvikle dine læse- og lytteevner.

Prøv at synge en sang alene som en måde at måle din forbedring på. Du kan synge uledsaget eller prøve at finde en karaoke-gengivelse af din yndlingssang. Godt arbejde, hvis du kan synge hver sætning! Hvis ikke, kan du gennemgå ordene og fortsætte med at studere, indtil du er ekspert på sangen!

4.Passiv lytning

Passiv lytning til musik er en metode til at bruge den til at studere. Så længe du har adgang til musik på det sprog, du ønsker at lære, kan du bruge denne metode med spor, du allerede har på din computer, en cd eller din foretrukne streamingtjeneste.

Selv musik kan afspilles i baggrunden, mens du arbejder på noget andet (som at studere, lave mad eller rengøre huset). Gør dette ofte for at hjælpe din hjerne med at vænne sig til at høre dit målsprog omkring dig. Du vil drage fordel af at have dette niveau af sprogkomfort, mens du forsøger at blive flydende.