Er det muligt at få økologisk makeup uden kemi? Det er der flere der er begyndt at spørge sig selv om, i takt med at der er kommet et større fokus på hvad vi putter på vores hud, og hvad der er i de ting vi bruger. Det korte svar er nej, du kan ikke få makeup uden kemi, men du kan få makeup uden kemi der er skadelig eller farlig for dig. Det er derfor selvfølgelig oplagt at forstå lidt mere om hvorfor det er en god ide, og hvad man skal lede efter. 

Det er bedre for dig og naturen med økologisk makeup

Når man vælger økologisk makeup fremfor almindelig makeup. vælger man et alternativ som både er bedre for sig selv og for naturen. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvad der bliver brugt til at lave ens makeup af. Men hvis man vælger eksempelvis en økologisk eller en vegansk makeup, kan man vide sig ret sikker på at de ingredienser der er blevet brugt til at lave det med, har taget mest mulig hensyn til både naturen, og de mennesker der skal bruge den. Når ingredienser er økologisk har producenten taget hensyn til naturen, og sørget for at de er blevet fremstillet på en måde der ikke belaster for meget.

Allergivenlig makeup er en god ting at overveje

Selvom man måske ikke har allergi kan det stadig være en god ide at vælge en allergivenlig makeup – som en præventiv løsning. Bare fordi man ikke har allergi kan man jo desværre stadig udvikle det. Og det kan komme på grund af de ingredienser der f.eks. er i makeup’en. Hvis man vælger en makeup uden kemi som er skadelig, undgår man selvfølgelig helt automatisk også at der er allergifremkaldende stoffer i det. Så om det er en mascara uden kemi eller en anden slags makeup, er det bare smart at lede efter de ting der er økologisk og uden kemi. Det kan man som regel finde de steder der også har økologisk tøj til kvinder.