Hvis du brænder for digitalisering, kan det være frustrerende at arbejde sammen med kollegaer, der ikke har fået øjnene op for de mange fordele ved det. Derfor kan det være en god idé at deltage i en digitaliseringsdag, der kan give dig og dine kollegaer forståelse for, hvor det kan tage jeres revisorfirma hen. Her er nogle råd til, hvordan man kan forberede sine medarbejdere på en sådan konference, så de får det optimale udbytte ud af en digitaliseringsdag.

 

Meld dagen ud i god tid

Selvom det kan være spændende og stimulerende for alle medarbejdere at tage på konference, kan det også være et brud i medarbejdernes arbejdsflow. Derfor er det en god idé at give alle medarbejdere besked i god tid, så de kan skrive dagen i kalenderen og planlægge deres projekter og deadlines med konferencen in mente. Hvis du kommunikerer dagen ud i god tid, sikrer du dig at dine medarbejdere er indstillede på at skulle af sted på en digitaliseringsdag, og at de er mere mentalt tilstedeværende, fordi de tænker på indholdet i konferencen frem for projekter på arbejdet, de pludseligt har fået meget travlt med.

 

Giv en teaser om digitalisering

Giv dine medarbejdere et lille oplæg om digitalisering. Her kan du tage udgangspunkt i de digitale værktøjer, i allerede bruger og understrege hvor meget, det letter arbejdet og kommunikationen i jeres firma og for jeres kunder. Herfra kan du så dykke ned i det potentiale, som de nyeste digitale værktøjer på markedet har. Dette vil forhåbentligt give dine medarbejdere blod på tanden til at ville deltage i reformer af jeres arbejdsprocesser i firmaet.

 

Giv dine medarbejdere fuld løn for dagen

Selvom dine medarbejdere ikke får udrettet noget regnskabsmæssigt arbejde på digitaliseringsdagen, er det en god idé at give dem fuld løn for hele dagen. Det er dit projekt at tage dem med, og du regner med at vækste firmaet og øge profitten ved at lade dine medarbejdere tilegne sig den knowhow, de kan få på konferencen. Derfor har dine medarbejderes deltagelse en stor monetær værdi, som skal markeres med en retfærdig løn. Samtidig øger lønningen dine medarbejderes motivation og dedikation til at deltage i dagen, samt til at bruge noget af den nye viden, når de kommer tilbage til hverdagen i jeres firma.