Pictoboards præsenterer billed- og motivationstavlen BIMO

Hos pictoboards har vi udviklet et en piktogramtavle, hvor magneter med børnevenlige illustrationer af diverse aktiviteter fra dagligdagen, som barnet forventes at deltage i morgen, middag og aften.
Sådan giver piktogrammer barnet et tydeligt overblik i dagligdagen, samt faste rammer og en god struktur, ved at vise de aktiviteter dagen byder på.

En piktogramtavle er derfor et godt værktøj til at give et overordnet overblik i hverdagen for barnet. Der ud over gør tavlen det nemmere for forældrene at implementere sunde vaner i barnets hverdag, på en pædagogisk og forståelig måde.

Der er plads til at udfylde stjernereller andre positive billeder og symboler, når aftalte aktiviteter er udført. der kan tegnes direkte på whiteboarded med en whiteboardtusch.

Når barnet har fået vist et bestemt antal symboler, er der tid til en belønning. Det kan være at barnet kan få lov til at bestemme aftensmad, eller andre ting der kan motivere dit barn. Når barnet har fået en belønning kan det illustreres på tavlen, med en rød magnet. Et givent antal røde magneter vil idløse en større belønning. Et eksempel på dette kunne være at bestemme hvilken dessert , der kan severes i weekenden.

Formålet med dette er, at barnet gennem medbestemmelse får en motivations faktor til at ville løse opgaver og pligter i hjemmet. Dette kan naturligt være med til at skabe færre konflikter, og dit barn bliver mere motiveret og selvstændigt.