Stuen er i mange danske boliger hjemmets hjerte, og det er ikke uden grund. Det er rummet, hvor familien samles, hvor man kan slappe helt af, og hvor der hygges om aftenen. Det er et rum, som har en klart defineret funktion: afslapning og samvær.

Men på samme tid, må det hele ikke gå op i sutsko og flydesofaer. Vi stiller flere og flere krav til udseendet af vores hjem, og det gælder ikke mindst stuen!

Skrevet på punktform er der tre vigtige aspekter at tage højde for, når kernen af boligen skal indrettes; æstetik, funktionalitet og – selvfølgelig – hyggefaktor. Vi kommer her med tips til, hvordan I får inkorporeret dem alle I jeres hjem.

Få lounge-fornemmelser med klassisk design

Et godt sted at starte, når stuen skal istandsættes, er at vælge det perfekte siddemøblement. Her er sofaen for mange mennesker essentiel, men for at fremkalde den rette lounge stemning, kan det være en god ide også at integrere lænestole og andre siddemøbler. Her er der samtidigt rig mulighed for at tilføre boligen særlig værdi ved at vælge noget klassisk, dansk design. De originale designs er stilrene og tidsløse og vil længe endnu være moderne, hvilket gør dem til en klog investering.

Især stole har været ikoniske i den danske designhistorie, og skal man finde den rette stol, er Hans J. Wegners designs et godt bud. Han var kendt som ”Stolens Mester” og har designet mange klassikere gennem tiden. Særligt Skalstolen er værd at nævne som supplement til stuens siddemøbler, da den med sit lette, elegante og skulpturelle udtryk vil passe ind i de fleste dagligstuer. Designet er markant, men smukt og vil tilføre kant og personlighed til rummet.

Glem ikke opbevaringsplads

Hvis man skal indrette en stue, man bliver glad for i længden, er opbevaring ikke til at komme udenom. Måske har man brætspil, elektronik og andet, som man tit bruger i stuen, men som ikke skal stå til skue. Her er gør-det-selv løsninger nyttige, og man kan komme langt med diverse IKEA opgraderinger eller genbrugsfund. Tænk kommoder, kurve og reoler, som både pynter men også tjener et funktionelt formål.

Tænk farver ind i det samlede udtryk

Man skal nødvendigvis også tage farver i betragtning. Boligindretning med farver er en videnskab i sig selv, men med et par enkelte overvejelser kommer man langt. Kan du lide spræl og leg, kan du mixe farverne. Overvej, om du er til varme eller kolde farver – eller en blanding.

Er du til ro og det enkle, kan du holde dig til en simpel farveskala med nuancer af den samme farve. Det monokrome farvevalg vil samtidigt give fokus til møblerne og lade eventuelle designermøbler få sin ret. En designerstol som Skalstolen vil eksempelvis med sine neutrale farver passe godt ind i denne æstetik. Varmen fra stolens valnød-nuancer tilføjer hygge til enhver stue og matcher mange farvepaletter, hvilket ikke mindst vil pryde de ensfarvede stuer.

Med disse aspekter in mente vil du kunne skabe en personlig og hyggelig stue, hvad end du renoverer, istandsætter eller blot om rokerer dine møbler en smule. God