De fleste, der starter med at spille computer, er udmærket klar over, at det kræver noget særligt udstyr at game. Ikke mindst fordi meget af gamingen foregår online, hvor man ganske enkelt er nødt til at have godt udstyr, hvis man skal være i stand til at tale med og spille med andre.

Ét er selve computeren, som de fleste nok har på plads, når de vil til at game. Men noget helt andet er det udstyr, der skal bruges til spillet og til at lytte samt tale.

Keyboard

I dag er teknologien så god, at det er underordnet, om man bruger at keyboard med ledning eller et trådløst. Før i tiden kunne man være udsat for et mindre delay på det trådløse, men det hører nu fortiden til. Derfor handler det mere om personlige præferencer, når du skal have dit keyboard. Der er dog flere og flere spil, som passer til de mekaniske gaming keyboards, eftersom flere af dem er tryksensitive. Det betyder, at man i stedet for at trykke hårdt én gang på sit keyboard kan holde knappen blødt nede, hvormed keyboardet registrerer det blødere tryk og f.eks. kan sende en kortere salve af skud afsted i et shoot-em-up spil eller accelerere mere kontrolleret i et bilspil, når vejen bugter.

Find derfor et godt keyboard med den rette tryksensitivitet og tilbagemelding tasterne.

Mus

En god mus er ekstremt vigtigt. Musen er lidt en personlig ejendel for gameren, fordi den skal passe godt til den enkelte gamer. Det er nemlig vigtigt, at den ligger godt i hånden i forhold til sit foretrukne greb. Desuden er vægten på musen også vigtig, da den derved bare fungerer bedre for den enkelte, når den har den helt rette balance mellem let og tung. Hertil kan det være afgørende med høj DPI, hvis man f.eks. spiller skydespil.

Find derfor en mus, der ligger godt i din hånd, føles rigtig i dens vægt og har mulighed for at indstille DPI meget nøje.

Headset

Et godt headset handler i høj grad om komfort. Der findes utroligt mange gode headsets, hvad angår selve lyden. Men det er mindst lige så vigtigt, at det er til at bære headset´et i længere tid ad gangen. Husk på, at man ofte spiller i flere timer i streg. Her er det rart at flere elektronikbutikker tilbyder muligheden for at købe udstyret, afprøve det og aflevere det retur, hvis man ikke er tilfreds.

Når du vælger dit headset, så vær opmærksom på, at lydkvaliteten skal være høj. Overvej gerne 7.1 surround eller virtuelt surround, så du kan høre detaljerne i det spilunivers, du befinder dig i. Tænk også over, hvorvidt du har brug for aktiv noise cancellation eller ekkoreduktion på mikrofonen.

Du kan se alt du skal bruge i gamer udstyr her.