Hvilken finger skal din ring sidde på? Og hvilken betydning har det hvilken finger, ringen sidder på? Der er mange gamle myter og visdommen på nettet. Vi guider dig igennem dem alle, så du kan blive lidt klogere på, hvor din ring skal sidde. Nogle af disse ting er faktisk reelle nok, men nogle ting skal man nok lige tage med et gram salt.

Selvom vi kommer med nogle ideer og retningslinjer, så husk at smykker handler om personlig stil, så husk på, at du helt selv definere din stil, og måden du styler den på.

 

Ringe har igennem århundrede sendt et signal om enten rigdom, familie, status og forhold. I dag har ringe en mere personlig betydning. Dog sender ringe stadigvæk et signal om, hvorledes man er taget af kærlighedsmarkedet, fordi man allerede har fundet kærligheden, eller om du har gradueret fra et bestemt universitet. Men om folk forstår pointen eller ej, er ikke det der betyder noget i sidste ende. Det handler om hvorledes du kan lide det, og om det har en speciel og personlig betydning for dig.

 

På Hvilken hånd skal du bære din kvinde ring?

 

De fleste af os bærer ringe på venstre hånd, for mange virker det mest behageligt og naturligt. De fleste af os bruger dog også højrehånd til de fleste fysiske ting, af den grund burde man faktisk overveje at sætte ringen på den venstre finger, så ringen er mere beskyttet. Så har du en meget fin og dyr ring, bør du bære den på din venstre hånd.

Dog er det vores højre hånd, der altid tiltrækker mest opmærksomhed, så har du en ring der bare skal vises frem, er det højre hånd du skal vælge. Er du venstre håndet er det dog lig modsat. Den hånd vi bruger mest er også den hånd, vi viser mest frem. Højre arm er der vi bærer vores ur, så for at skabe en ligevægt af smykker, ser det godt ud også at have ringe på højre hånd.

 

Hvad symboliserer hver finger

 

Tommelfinger: Udstråler styrker, taknemmelighed og viljestyrke

Lillefinger: Udstråler intellekt, elegance og finhed

Ringfinger: Udstråler parforhold, kærlighed og forhold status

Langfinger: Udstråler evne og orden

Pegefinger: Udstråler lederskab, orden og ambition

 

Bør man bære kvinde ringe i guld på sin pegefinger?

 

Det kommer helt an på hvad du er til. Har du en lang pegefinger kan det være utrolig smukt, men har du en meget kort pegefinger, er det ikke altid det pæneste at fremhæve den med en ring.

Der er ikke nogen form for kulturel tradition for, at bære en ring på pegefingeren så det skal blot være hvis du synes dette er pænt. Mange vælger at tilføje en stor tung ring på pegefingeren, som det eneste på hånden, for at vise at man er modig og anderledes.

De fleste som har en vielsesring og en forlovelsesring, har som oftest ikke noget på pegefingeren.

 

Bær ringe på lillefingeren

 

Her har man som oftest en lille tynd ring siddende, især hvis man også har ringe på ringfingeren. Bære du ikke en forlovelsesring eller en vielsesring, kan det se super godt ud at bære en stor ring på lillefingeren. Dette giver et meget maskulint look, da det ofte var mafiosoer der bar signet ringe på lille fingeren, som en form for stempel der viste ens klan, familie eller status.

 

Bær ringe på ringfingeren

 

Dette er det mest traditionelle sted at bære en ring. Det er den mest betydningsfulde finger der siden oldtiden, har været fingeren der symboliserede romantik og kærlighed. Man mente i gamle dage, at der gik en blodåre fra ringfingeren og ned til hjertet. Man har derfor altid båret både forlovelsesringen og vielsesringen på denne finger. Fingeren udstråler om man er single eller i et forhold.