Hvis man har et website, er det vigtigt at det får besøgende, ellers kan det være lidt lige meget at have et website – det er ens for såvel den lille personlige blog, webshoppen, eller den store virksomhedsside.

Hvordan får man besøgende til sit website?

Der er grundlæggende to forskellige metoder, man kan benytte sig af, for at skaffe besøgende til sit website:

  1. Annoncering
  2. SEO

 

Annoncering

Annoncering er en yderst effektiv metode til at skaffe trafik til sit website på. Denne annoncering kan fx finde sted på:

  • Google
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat

Fordelen ved annoncering er at man hurtigt får en strøm af besøgende ind på sit website, fordi man eksponeres for en masse personer, der ser éns annoncer, og klikker sig ind på éns website.

Ulempen ved annoncering er at man kontinuerligt skal betale for sine annoncer, og når man stopper med det, så stopper strømmen af besøgende også.

Leder man efter en gratis metode, der kun koster den tid, det tager at implementere, så kan man udmærket gøre brug af SEO, eller søgemaskineoptimering.

 

SEO – søgemaskineoptimering

SEO er den indsats, man gør, der bevirker at en hjemmeside på sigt opnår bedre og bedre placeringer i søgemaskinernes søgeresultater på de søgeord, man har udvalgt at optimere på.

SEO tager længere tid end annoncering, men til gengæld er virkningen af SEO i mange henseender vedvarende.

SEO gør at éns website vil opnå bedre placeringer i Googles søgeresultater (og andre søgemaskiner såsom Bing). Og med bedre placeringer, følger flere klik ind på éns hjemmeside.

SEO er således en særdeles effektiv metode til at opnå en løbende, stabil strøm af besøgende, og hvis man vil være sikker på at det bliver gjort efter bogen, kan man med fordel gøre brug af en SEO konsulent fra fx Nordlys Marketing.

Eller man kan selv begive sig ud i at prøve kræfter med det, og et godt sted at begynde er med disse fire helt grundlæggende SEO tiltag:

  1. Title og metabeskrivelser – skal udfyldes for alle undersider på websitet og skal gerne være både fængende og beskrivende
  2. Content – lav content i god kvalitet på din hjemmeside, som har værdi for de besøgende
  3. Antal søgeord – antallet af søgeord skal for en underside udgøre omkring 1-2% af den samlede tekst for undersiden
  4. Anvend billeder, video etc. i god kvalitet

Har man styr på disse fire SEO tiltag, er man godt på til at få flere besøgende til sit website, men vil man noget mere seriøst med sit website anbefales det at man tager kontakt til et Seo bureau.