For mange af os er det en vigtig del af livet, at vi har et sundt og flot hår. Håret er et af de allermest vigtige områder, når det kommer til at udtrykke vores personlige stil. Derfor er det også noget, som langt de fleste af os ønsker at passe rigtig godt på. Men hvordan kan man sikre sund pleje til håret – uden at skulle ofre en formue på det eller sætte tid af hos specialister? Bare rolig. Helt almindelige gode råd kan være med til at sikre dig et sundt og flot hår.

Undgå at komme kemi i håret

Hvis du gerne vil have naturligt og naturligt sundt hår – så lod være med at komme noget unaturligt i det! Både når det kommer til hårfarve og shampoo, skal du styre uden om produkter, der har kemi i sig. Du kan blandt andet vælge at bruge en vegansk shampoo, hvormed du er sikker på, at der ikke er kemi i produktet eller at det er udviklet ved test på dyr.

Mange butikker forhandler gode veganske produkter – og altså ikke bare shampoo, conditioner og ting til håret, men make-up i alt almindelighed. 

Udsæt ikke håret for kraftig varme

Hvis du føntørrer med høj temperatur eller f.eks. bruger et meget varmt krølle- eller glattejern, så er der risiko for, at du skader dit hår. Det sker typisk, når produkter bliver for hurtigt varme og ikke har en belægning, der kan beskytte ordentligt. Det fører til et tørt hår med flere knækkede hårstrå – præcis det du vil undgå!

Brug derfor egnede produkter og hensigtsmæssig varme.

Vaske ikke håret hver dag

Hvis du vasker hår hver dag, gør du dig selv lidt af en bjørnetjeneste. Det skyldes, at man vasker hårets naturlige olier ud. Derfor bør man i virkeligheden blot vaske sit hår med shampoo ca. 2 gange om ugen. Det vil føre til, at de vigtige olier ikke vakses ud så ofte, og håret får bedre mulighed for at komme sig.