Vinteren bringer ikke kun magisk glans over landskabet, men også køligere temperaturer, blæst og vådt vejr, der kan påvirke din hests velvære og trivsel. For at holde din hest varm og beskyttet mod vinterens udfordrende vejrforhold er det vigtigt at vælge et godt dækken til brug om vinteren. Og der findes flere typer dækkener, der hver især har forskellige fordele i forhold til beskyttelse og anvendelse hen over vinteren.

3 populære dækkener til vinterbrug

Stalddækkener

Stalddækkener er et godt valg af flere grunde – bl.a. når din hest opholder sig indenfor i en kold stald. Stalddækkener er designet til at give og holde på varmen, men er ikke nødvendigvis vandtætte. De fungerer godt ved mildt vintervejr, hvor regn og sne ikke er udbredt, men temperaturen stadig er lav. Et stalddækken med passende foring er en god idé for at holde din hest varm på kolde nætter.

Vinterdækkener

Når din hest er udenfor i vintermånederne, er et vinterdækken et oplagt valg, da vinterdækkener er særligt designet til at beskytte mod kulde, vind og regn. Du bør vælge et vandtæt materiale for at holde din hest tør i al slags vejr. Et godt vinterdækken bør også have passende foring for at sikre tilstrækkelig varme – og for at kunne holde på varmen.

Uld- og Fleecedækkener

Uld- og fleecedækkener er perfekte som ekstra foring, f.eks. under et andet dækken, eller som let beskyttelse på mildere vinterdage. Disse dækkener tilføjer varme uden at være for tunge og er gode til at holde hesten varm, samtidig med at den kan ånde. Uld- og fleecedækkener er også velegnede til brug under transport.

Sådan sparer du penge på dit dækken

At finde det rette dækken til brug om vinteren behøver ikke at ødelægge dit buget. Her er nogle tips til at spare penge, når du gerne vil købe et nyt vinterdækken.

Webshops tilbyder ofte et bredere udvalg af kendte mærker og populære modeller, hvilket giver dig mulighed for at finde det bedste vinterdækken til din hest. Online kan du også nemt sammenligne priser – og på nogle hjemmesider kan du sammenligne fra forskellige webshops, så du nemmere kan købe til den bedste pris. Mange webshops har desuden jævnligt tilbud og nedsatte priser – især i perioder som på Black Friday, ved sæsonudsalg eller omkring juletid.

I forhold til værdi for pengene vil et dækken af høj kvalitet ofte holde længere og skal derfor sjældnere udskiftes. På lang sigt kan det spare dig for mange penge. Overvej derfor at købe et vinterdækken fra nogle af de mest kendte mærker og producenter, da du så ved, at du får et dækken af den bedste kvalitet.

At investere i et godt vinterdækken er ikke kun til glæde for din hest, så den beskyttes bedre i al slags vind og vejr. Det er også en økonomisk beslutning, hvis det gøres med omhu og overvejelser, der kan blive en god investering for dig. Tag dig derfor tid til at finde et godt dækken, som passer til din hests behov og som giver dig værdi for pengene. Så kan både du og din hest nyde vinterens ridning uden bekymringer.