En sund og ren virksomhed er vigtig. Ikke bare for de ansatte, men også for virksomhedens evne til at producere. Og fordi produktionen kan påvirkes af hygiejnen, så kan man sige det samme om bundlinjen, der som bekendt er afhængig af lige netop de produktive forhold.

Det interessante spørgsmål lyder derfor: Hvordan sikrer man god hygiejne for et bedre arbejdsmiljø?

Lad de professionelle klare hovedrengøringen

Hvis der skal være rigtig rent, er den bedste løsning at hyre en professionel rengøringsvirksomhed, der kan klare den dybdegående rengøring. De ansatte gider ikke spekulere på rengøring, men forventer, der er styr på det fra virksomhedens side.

Samtidig er der uhyre vigtigt, at det er en kvalificeret rengøring, der finder sted, eftersom det er meget væsentligt at komme helt i bund med støv og skidt. Støv er faktisk lidt af en fjende, når man taler om indeklimaet. Hvad mange overser, er nemlig, at støv består af bittesmå partikler fra døde hudceller, røg og os, papirstøv, fnuller og meget mere. Det kan være lidt af en hidsig cocktail at indånde – og faktisk kan det føre til hovedpine eller decideret sygemelding, hvis der ikke bliver taget ordentlig hånd om det.

Når man taler om erhvervsrengøring er det desuden meget vigtigt, at man også får taget hånd om de toiletområder, der bruges af mange i løbet af arbejdsdagen. Under hele Coronapandemien lærte vi, hvor let bakterier spredes og hvor vigtigt det er med desinficering o.l. Den tendens skal naturligvis fortsætte. Ligeledes er der ting som trapper, måtter og andet, der bør vaskes fri for støv og andet skidt.

Ønsker du at lære mere om professionel erhvervsrengøring? Læs mere her.

Udstik gerne fælles regler

Ét er, hvad en virksomhed udefra kan hjælpe med. Men meget af den daglige hygiejne skal opretholdes af de ansatte selv. Derfor er det meget væsentligt, at de forstår vigtigheden i at f.eks. afspritte deres hænder, vaske dem og desuden huske at spritte deres keyboard, mus, laptop m.m. af løbende. Det er med til at dræbe bakterierne, så de ikke spredes med samme styrke.

Særligt i ’influenzasæsonerne’ er det meget værd at tænke over. Det er nemlig her, hvor smitten spredes nemt, hvis ikke vi husker at spritte hænderne af efter at have rørt ved den løbende næse eller efter at have nyst i hænderne.

Vær derfor ikke bange for at hjælpe de ansatte med gode og velmente råd, der hjælper alle med at komme igennem influenzasæsonerne med mindst mulig risiko for at blive nedlagt med sygdom.

Husk desuden at fortælle de ansatte, at det ikke er en heltegerning at møde op på arbejdspladsen, hvis man tydeligvis har brug for at blive derhjemme. Det gavner ingen – faktisk risikere det blot at gøre flere personer syge.