Jeg tror min søster har et alvorligt alkoholmisbrug, hvordan får jeg hende i alkoholbehandling?

Hvis du tror, at din søster har et alvorligt alkoholmisbrug, er det bedste, du kan gøre at få hende i alkoholbehandling. Der findes mange forskellige programmer, og det er vigtigt at finde et, der passer til hendes behov. Du føler dig måske overvældet og bange lige nu, men bare rolig – vi er her for at hjælpe! I dette blogindlæg vil vi diskutere de forskellige typer af alkoholbehandlingsprogrammer, der findes, og hvordan du vælger det rigtige for din søster.

Vi giver dig også nogle ressourcer til at finde alkoholbehandlingssteder i nærheden af dig.

Der findes mange forskellige typer alkoholbehandlingsprogrammer, lige fra Døgnbehandling på et afvænningscenter til ambulante alkoholbehandling. Den type program, der er bedst for din søster vil afhænge af, hvor alvorlig hendes misbrug er, hendes økonomiske ressourcer og hendes personlige præferencer.

Hvis hun f.eks. kæmper med en afhængighed og har de økonomiske ressourcer til at betale for en professionel alkoholbehandling, vil det være den bedste løsning. Men hvis hun ikke har udviklet alkoholafhængighed og foretrækker at blive hjemme, mens hun modtager behandling, kan ambulant alkoholbehandling være en bedre løsning.

 

Det er vigtigt at din søster selv er med til at vælge

Når det kommer til valg af alkoholbehandling, får man som regel altid det bedste resultat ved at den der skal i behandling, selv får indflydelse og selvbestemmelse på valg af behandlingens formen. De bedste resultater opnås nå den drikkende selv tager ejerskab over beslutningen om at handle og gøre noget ved sit alkoholmisbrug eller sin alkoholafhængighed.

 

Uanset hvilken type alkoholbehandlingsprogram du i sidste ende vælger til din søster, er det vigtigste, at hun får den hjælp, hun har brug for til at overvinde sit misbrug elle sin afhængighed. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er der ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig med at finde alkoholbehandlingssteder i nærheden af dig. Alkohollinjen på telefon 70205501 kan hjælpe og vejlede når det kommer til valg af alkoholbehandling.