En alkove er et rum, der er indrettet til at være hyggeligt og afslappende. Alkovebetegnelsen er ifølge “Salmonsens Konversationsleksikon” af arabisk oprindelse. For Maurerne var alkover en slags flyttelige telte omkring sengestederne, og det er da på en eller anden måde præcist og ret fascinerende. Andre peger på at “alcova” på italiensk kan oversættes til “sovekammer”

Ofte er en alkove i dag en hyggelig opholdsplads for børn, hvor de kan lege og hygge sig. Dette kræver dog ofte, at man indretter alkoven på en anden måde, så denne også passer til børnenes behov. Den kan dog også være en dejlig hyggekrog til voksne, hvor man kan slappe af og læse en bog eller se tv.

Hvor stor er en alkove?

En alkove kan være af forskellig størrelse, alt efter hvordan man har indrettet den. Den kan være lille og hyggelig, men den kan også være stor og rummelig.

Det er dog ofte en fordel at have en alkove, der er lidt større, da man på denne måde også har mulighed for at indrette den på en måde så man har mulighed for at slappe af og nyde sin alkove på en hyggelig måde.

Hvor høj er en alkove?

En alkove kan have mange forskellige højder, alt efter hvor den er placeret i forhold til resten af huset. Den kan være høj og imponerende, men den kan også være lav og intim.

Sammenfattende kan man sige at en alkove kan indrettes præcis som du vil have det og især hvis den er både stor og høj, men ofte er en alkove noget hyggeligere, hvis den ikke er for stor i størrelsen. En mindre alkove giver hygge og intimitet og er det perfekte område i huset til at slappe af.

Er din alkove med skæve vægge eller er der en kabelkasse der skal tages højde for, er det nærmest umuligt at finde en god madras, der passer ind. Skal du have en alkove madras, der passer til din krog, så skal du formentlig have en specialfremstillet en af slagsen. Og det er bestemt muligt.