Fiberinternet, også kendt som fiberoptisk internet, er en type højhastighedsinternet, der bruger optiske fiberkabler til at levere data. Fiberinternet er typisk meget hurtigere end andre typer bredbåndsforbindelser, f.eks. ADSL eller kabel.

Hvad er fordelene ved fiberinternet?

Den største fordel ved at bruge fiberinternet er, at det giver betydeligt højere hastigheder end andre typer bredbåndsforbindelser. Det betyder, at du kan gøre ting som at streame HD-video eller downloade store filer meget hurtigere. Da fiberoptiske kabler desuden er mindre modtagelige for interferens end andre typer kabler, er forbindelsen normalt mere pålidelig.

Hvad skal jeg bruge for at komme i gang med fiberinternet?

 

For at kunne tilslutte dig et fiberoptisk netværk skal du bruge et par ting. For det første skal du bruge et fibermodem, som du kan købe i de fleste elektronikforretninger. For det andet skal du have et fibernetabonnement fra en internetudbyder (ISP). Og endelig skal du bruge en router til at tilslutte dine enheder til internettet.

Hvordan vælger jeg det rigtige fiberinternetabonnement?

Når du skal vælge et fiberoptisk internetabonnement, er der et par ting, du skal huske på. For det første skal du overveje dit budget, og hvor meget du er villig til at bruge hver måned på din internetforbindelse. For det andet skal du tænke over, hvilken hastighed du har brug for. Hvis du kun bruger internettet til grundlæggende opgaver som at surfe på nettet og tjekke e-mail , kan du sandsynligvis slippe af sted med en langsommere forbindelse. Men hvis du har planer om at streame video eller downloade store filer, skal du have en hurtigere forbindelse.

 

Endelig skal du overveje dataloftet. De fleste fiberoptiske internetabonnementer har et dataloft, som er den maksimale mængde data, du må downloade eller streame hver måned. Hvis du overskrider dit dataloft, kan du blive opkrævet ekstra gebyrer, eller dine hastigheder kan blive sænket. Det er derfor vigtigt at vælge et abonnement med et dataloft, der passer til dine behov.

 

Find fibernet billig her.