Når man taler om at vedligeholde sin båd, er særligt pleje af den del, som ligger under vandet, noget af det mest væsentlige man skal have for øje.
Bunden på båden er det område, som er mest udsat. For selvom solen og salt fra det danske farvand kan være hårdt ved båden, så er det under vandet, der skal sættes mest ind på plejen. Årsagen skal findes i, at der kan sætte sig alger og begroninger på bunden af båden. Særligt i de perioder, hvor båden ligger stille til kajs, er der ekstra risiko for at denne type skidt binder sig til bunden. Et havnemiljø er nemlig aflukket og vandet derinde er derfor meget stille. Det kombineret med at der er meget gode betingelser for fremkomsten af alger i det både lune og skyggebesatte vand, gør at båden let kan blive sat til.
Det er naturligvis vigtigt at forstå, at når båden bliver sat til, et det ikke et øjeblikkeligt dødsstød. Der er i stedet tale om mikroorganismer, der over tid kan tære på båden. Derfor er det vigtigt, man renser den og giver den plejeprodukter efter hver sæson på vandet. Særligt i disse tider, hvor benzin og diesel koster mange penge. For med alger og begroninger på bådens bund kan få den konsekvens, at båden bryder vandet dårligere og har mere modstand i sin fremdrift. Det giver et højere forbrug af brændstof. Desværre.
Brug en god bundmaling
Når man taler om bundmaling til båd, er det vigtigt at forstå, man altid bør sigte efter en god kvalitet, da det er et beskyttende element. Gå derfor efter en producent som f.eks. Hempel, der leverer bådmaling og bådprodukter til alt fra mindre både til de helt store, der bruges i den professionelle maritime industri.
Vær desuden altid grundig, når det er tid til at male bådens bund. Sørg for at respektere de forhold, som produkterne skal bruges under i forhold til temperaturer og luftfugtighed. Rens også altid den båd virkeligt grundigt, og sørg for at få den gamle maling poleret væk, så den nye binder bedst tænkeligt. På den måde har du de bedste forudsætninger for at få beskyttet din båd korrekt og ordentligt.