Hvis du ønsker en dyb og sammenhængende søvn, er det yderst relevant, at du ser nærmere på dit soveværelse, og særligt på din seng. Dette er typisk et møbel, mange har tendens til at nedprioritere, da man alligevel ikke viser soveværelset frem for gæsterne, ligesom mange tænker, at det kun skal være et funktionelt rum, hvor man ikke behøver at tænke over det æstetiske.

Både æstetisk, indeklima og funktionalitet ved sovepladsen har stor betydning for søvnkvaliteten, hvilken har stor betydning for den generelle sundhed, velvære og energi. Læs med videre og bliv klogere på, om dit valg af seng stemmer helt overens med dine behov, og om det måske er årsagen til din manglende energi. Find din nye seng hos Bedre Netter.

Sovepladsen må ikke være for lille

Det gælder først og fremmest om at have den rette størrelse overflade at ligge på. Er pladsen for trang, vil man kunne opleve ømhed i ryggen grundet uhensigtsmæssige sovepositioner. Disse to typer er mest optimale for den gode søvn:

  • Kontinentalseng
  • Elevationsseng

Den komfortable madras med god affjedring og støtte

Kontinentalsengen er designet i en madras med høj komfort. Denne består af flere lag. Først er der et lag fjedre, der sørger for en god støtte, der samtidig er eftergivelig, når man vender og drejer sig om natten. Dernæst kommer flere lag skum, der gør madrassen komfortabel at ligge på.

Justerbar seng giver flere muligheder

Elevationssengen er ekstremt praktisk. Har du problemer med vand i benene, er det yderst smart, at man kan hæve fodenden. Hovedgærdet kan ligeledes hæves, hvis man foretrækker at have hævet hovedet. Dette kan også være ekstra praktisk under forkølelse, hvor det er nemmere at få luft. Med et hævet hovedleje har man også den perfekte position til at sidde og læse en hyggelig bog om aftenen.

Vælg en praktisk, god og komfortabel topmadras

Det anbefales at anvende en god topmadras ovenpå den almindelige madras. Denne øger komforten, ligesom den er nemmere at tage af og gøre rent, hvis man skulle spilde noget eller på anden vis få den beskidt.

Sengen skal skabe ro og indbyde til afslapning og velvære

Det æstetiske er heller ikke helt ubetydeligt. Har du hørt om Feng Sui? Det gælder om at skabe ro og balance i hjemmet, så man kan slappe bedst muligt af i både krop og sjæl. Soveværelset skal gerne give en følelse af ro og velvære, når man træder ind i rummet. I og med at sovepladsen er centrum i soveværelset, er det derfor vigtigt, at den har et lækkert design, der virker indbydende.

Flotte, minimalistiske designs

Det er meget populært med neutrale farver såsom sort og grå. Disse passer godt ind i den minimalistiske stil, der er dominerende i mange danske hjem. Det er særligt modeller med stof, der fanger danskernes interesse. Disse har også en tendens til at have en hyggeligt og indbydende indtryk, der er helt ideelt i soveværelset. Føler du, at du ikke får den mest optimale søvn, kan der måske være nogle af ovenstående punkter, der kan hjælpe dig med at vælge en ny seng.