Tiden op til jul kommer pludseligt, og det kommer bag på de fleste, hvor hurtigt tiden altid går, og så er det pludseligt den første december. Det kan derfor være en god idé at forberede sig bedst muligt. Det kan du gøre ved at lægge en plan for alle de ting, du skal nå. Der er nemlig en masse ting, der skal falde på plads. Det kan være køb af julesengetøj. Typisk kommer disse ting i en bestemt rækkefølge, så du med fordel kan planlægge dem strategisk, så du tager noget før noget andet, så det hele flasker sig helt naturligt i sidste ende. Brug evt. en kalender til at holde styr på dagene, og sæt X i kalenderen, når du har nået det, du skulle.

God planlægning

God planlægning kræver, at du har styr på din december måned. Hvilke aftaler har du? Hvad skal du nå til hvilke dage? Hvordan kan du ende med at føle dig allermest klar til juleaftensdag. Praktisk planlægning er her en nødvendighed, så du kan komme i mål med alle dine gøremål. Og rent praktisk er der også noget, du skal købe, så du er klar til december – det vil sige før december måned starter. Det kan du læse videre om herunder.

Pynte op til jul – og eventuelt køb af julepynt

Der skal jo pyntes op til jul. Mange glemmer ganske enkelt at prioritere dette, og derfor ender de med at rende rundt flere dage inde i december for at pynte op. Det er ærgerligt ikke at udnytte alle månedens dage til julehygge, så planlæg godt, så du kan begynde at pynte op, så dit hjem er juleklar fra den første dag i december. Det vil også give dig en oplevelse af større overskud omkring december. Hvis du ikke får pyntet op i tide, kan du risikere, at følelsen af at være bagud vil hjemsøge dig resten af måneden, og det er bare ikke sjovt at føle sig bagud, når det er jul, og man skal hygge og være fyldt med overskud.

Indkøb af gaver

Ja, så er der alle julegaverne, der skal købes. De kommer stort set altid bag på de fleste. Pludseligt er det ved at være juleaftensdag, og man mangler altid et par gaver. Man render rundt i sidste øjeblik, stresser lidt over ikke at kunne finde på noget, og ender med i sidste øjeblik at få styr på det, så pulsen lige akkurat kan nå ned til selve juleaftensdag. Planlæg alt dette langt bedre, og du vil spare dig selv for stress og jag.