Skal du til at i gang eller overvejer du at få renoveret dit køkken, så læs med i denne artikel, hvor vi kommer nærmere ind på, hvad du skal tage højde for, for at få sat renoveringsprojektet i gang. Det gælder alt fra projekts størrelser, håndværker arbejdet, tilbuddet på selve køkkenet, lån, tidsplan og montering.

 

Projekts størrelse

Til at starte med, skal du vurdere projektets omfang. I hvor mange niveauer skal køkkenet renoveres? Er det kun skabe og bordplader? Eller er det alt det andet, som tankerne ”det kan jeg lige så godt gøre, nu hvor jeg er i gang” tingene, der skal renoveres? Tag dig god tid inden at du endeligt beslutter dig.

 

Saml tilbud fra håndværkere

I forbindelse med renovering af dit køkken, så har du nu vurderet projekts størrelse. Næste skridt er at undersøge og indhente tilbuddene fra håndværkerne. Skal du bruge en murer til vælge vægge, sætte nye vægge eller lægge klinker på gulvet, en elektriker til at flytte el eller tilslutte den nye ovn, VVS’eren eller andre.

 

Indhent forskellige tilbud på køkken

Du kan med fordel overveje at indhente flere tilbud på dit nye køkken, da priser kan være meget forskellige. Materiale, funktionalitet og udstyr mm. har alt sammen en indflydelse på prisen. Dertil anbefaler vi en plantegning til din køkkenforhandler, som kan tegne det om i din stil og ønsker. Det gør det også nemmere at indhente et tilbud på køkkenet.

 

Lån

Hvis du skal låne til dit nye køkken, så bør du ikke bare kaste dig ud i et lån (også selv om du har råd til det). Vær velovervejet og indhent flere lånetilbud fra flere banker. Brug fx sider som www.letfinans.dk, hvor du med én låneansøgning modtager tilbud fra flere banker. Sammenlign altid dine låne og find det, der passer bedst til dig. Konkurrence er stor om dig, der vil låne, så at finde det rigtige lån er oftest nemmere end du tror.

 

Tidsplan

Planlæg dit køkken renovationsprojekt omhyggeligt, da det er et tidskrævende og hårdt projekt. Det er god idé at have luft i planen, da det kan være svært at klare det hele i et lang og sejt træk. Håndværkernes tid er også vigtigt at planlægge med ind.