Savner du at være sammen med din venner og familie på en ny og spændende måde? Der findes efterhånden meget, der kan drive en op fra sofaen, og en af dem er brætspil. Brætspil har udviklet sig meget siden Ludo i 90’erne, og de vokser i popularitet år for år. Du kan også hoppe med på bølgen og kaste dig over ny og spændende underholdning. 

Hvis du ligesom jeg godt kan blive træt af at vokse sammen med sofaen i weekenden, så kan det være, du skulle kaste dig over en ny type underholdning. Hvad med brætspil? “Brætspil er da noget, der hører fortiden til”, tænker du måske. Jo, Ludo og Matador er måske ikke så sjove, som de har været. Men udviklingen inden for brætspil er eksploderet i løbet af de sidste 20 år, og der findes i dag masser af spil, der kan få dig op ad sofaen sammen med din kæreste, dine venner eller din familie. 

1. Til alle dem, der elsker vin

Viticulture er et spil, hvor du skal lave din egen vin ved at vokse dine marker, plukke dine druer, tappe og sælge den videre. Der findes ikke et bedre spil til de lune sommeraftener med et vennepar og et par gode flasker rødvin. Samtidig kan du lære lidt om druer undervejs, og der er i det hele taget en hyggelig, næsten akustisk stemning over spillet.

Derudover tager det ikke lang tid at lære. Når først man har fået smag for Viticulture, er det svært at lægge det fra sig igen. Der er flere forskellige strategier, du kan kaste sig over, og det er ikke til at sige, hvem der har vundet før til allersidst. Du kan spille det helt ned til 2 spillere, men ligesom når man nyder en god flaske vin, er det altid hyggeligere at være flere til. 

2. Til alle rumnørderne, der drømmer om Mars

Terraforming Mars er spillet til dig, der elsker lidt mere fart over feltet, rumvidenskab og benhård strategi. Dette spil kan tage helt op til 3-4 timer at gennemføre, og selvom det kan virke kompliceret til at begynde med, så er der masser af strategier og felter, man kan kaste sig over. Når man først er inde i spillet, er det svært at trække sig ud igen. 

Når der er mange forskellige strategier, du kan vælge, så er der også mange måder at vinde på. Det betyder, at to spil aldrig er ens. Der er tid til at gå i dybden med alt lige fra haveplanting til asteroideminedrift. Det er spillet, der er oplagt til rumnørden i dig, men selv hvis du ikke aner noget om hverken Mars eller rumfart, så er du garanteret en god og lærerig aften.

3. Til dem, der savner den nye selskabsleg

Måske har du prøvet Magretheskål? Det har længe været en hjemmelavet måde at få nye sider ud af kammerater eller familie på, og det er garanti for god underholdning. Hint er et spil, der på mange måder minder om, men lige tager den skridtet videre. Du slipper først og fremmest for at skrive en masse op på papir, men her kan du også lægge en strategi sammen med din partner for, hvordan I kan vinde.

Er du god til at mime popsange fra 90’erne eller lyde som en tidligere statsminister? Så er Hint lige noget for dig. Det handler om, at du skal få din partner til at gætte så mange rigtige som muligt, inden tiden er omme. Og du er garanteret at opdage en masse sjove sider af både dig selv og dine venner og familie. 

Hint fås i flere udgaver med forskellige discipliner. Du kan både tegne, mime, synge, danse og nynne, og det bliver sjovere og sjovere at se, om vennerne kan gætte, hvad i alverden det er, man hinter til. 

Brætspil er stærkt på vej frem, og markedet boomer. Her får du bare et lille udsnit af, hvilke brætspil der findes derude i dag, og du kan gå på opdagelse i en hel verden af spil, der ligger og venter på dig. Læs gerne anmeldelser inden du køber, da der findes masser af garvede brætspilsnørder, der tester spillene, inden de bliver udgivet. På den måde ved du også, at du køber noget, der kan stå for underholdningen mange år fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *