Man hører hele tiden, at bitcoin bliver sammenlignet med tulipaner og luft. Er det rigtigt? Sammenligningen er lidt mærkelig, fordi man antager, at man ikke kan bruge bitcoin til noget. Det er jo ikke sådan, at du køber bitcoin for derefter at sælge det igen. Du kan jo sagtens købe en pizza eller lignende med de penge, du har i bitcoin. Ud fra dette argument må kryptovalutaer have en værdi, hvis folk er villige til at tage imod dem. De store valutaer kan bruges i tusindvis af butikker over hele verden. I Danmark er der ikke så mange, der tager imod dem, men det gør privatpersoner derimod.

Derfor køber folk bitcoin (idealistisk synspunkt)

Hvis vi lige ignorerer dem, der bare køber bitcoin som en investering uden at sætte sig ind i det og tænker på dem, der siger “køb bitcoin fordi det er en bedre valuta” i stedet, så kommer man frem til den nedenstående konklusion.

Valutaen er en del af et system. Dette system minder ekstremt meget om det system, mennesker har anvendt i rigtig mange år. Vi vil ikke komme ind på det tekniske ud over, at det er en sammensætning af en masse matematik, der muliggør alt det her. Tilbage til systemet. I gamle dage kunne man udveksle værdi mellem to parter uden at der skulle være en mellemmand, men man skulle kende denne person. I dag er det muligt at udveksle værdi mellem to personer uden at skulle kende den anden og helt uden mellemmænd. Det er meget smart, og det giver rigtig mange fordele. Der er selvfølgelig gebyrer, når man skal sende bitcoins til hinanden, men disse er relativt lave (for det meste).

Hvis du nogensinde har prøvet at sende penge til udlandet, så har du nok oplevet, at det kan være rimelig svært at gøre. Der er visse regler, man skal have styr på. Man skal blandt andet vise sit ID, hvis man sender for mere end 7500 kroner, og det er ikke alle interesserede i. Det kan skyldes deres ideologi eller af hensynet til privatlivet.