Salget af el-og hybridbiler stiger gevaldigt her i år 2021 – og med rigtigt god grund! Der er nemlig lavet nye bilafgifter, der opstod denne vinter, men som kommer til at stige meget de kommende år. Dette kommer til at ske over flere forskellige perioder. Vil du vide mere om, hvorfor så mange køber elbiler netop nu? Så læs med herunder og få alt den information du skal bruge. Måske vil du blive overrasket!

Registreringsafgiften ændrer sig

Som tidligere nævnt er en af de primære grunde til, at så mange vælger at skifte til el-og hybride biler, at registreringsafgiften fra 2022 ændrer sig markant. Prisen i 2021 ligger på 250.000, mens den beregnede pris i 2022 i stedet vil ligge på hele 260.358 kr. Dette er enorm forskel på hele 10.358 kr. Derfor vælger mange nu at sadle om og prøve kræfter med den smarte elbil, der koster markant mindre i både registreringsafgift og vedligehold. Der er dog ingen grund til at stresse ud og købe en ny elbil! For langt de fleste elbiler vil der ikke være en stigning i afgiften. Det er blot små stigninger, som man med stor sandsynlighed ikke vil blive ramt af som elbils køber. Vil du have rådgivning til at forstå præcis hvad det betyder for dig? Så få hjælp til import af elbil her

Hvornår skal du købe elbil?

Det er som udgangspunkt helt op til dig selv at vurdere, hvornår det kan betale sig for dig at investere i en smart elbil. Måske behøver du ikke bekymre dig om de kommende afgifter grundet din økonomi. Ifølge eksperter er der igen grund til panik eller hastekøb af elbiler. Om dette siger Ilyas Dugro blandt andet: ”De afgiftsstigninger, vi ser komme i 2022, er ikke så store, og vi regner med, at afgiftsstigningerne kan blive opslugt af den konkurrence, der naturligt er på bilmarkedet”. Er du i tvivl om, om elbilen er noget for dig, kan du altså sagtens vælge med at træffe dit afgørende valg.

Udbuddet stiger

I takt med at udbuddet stiger, gør efterspørgslen også. Det er lige netop dette, der sker på elbils-markedet lige i øjeblikket. Udbuddet af elbiler er tæt på eksploderende lige i øjeblikket, og dette gør også, at producenter og forhandlere sætter priserne op. Du finder dog et ekstra stort udvalg af forskellige elbiler, da stort set alle bilmærker lancerer elbiler. Dine muligheder stiger måned for måned, så det er bare med at finde den elbil, der passer bedst til dig.