Det er et svært spørgsmål at besvare, for kaffe er i høj grad en smagssag. Kaffe kan smage meget forskelligt alt efter, hvordan og hvor den bliver dyrket, hvordan frugtkødet bliver fjernet fra bønnerne, hvordan kaffebønnerne bliver ristet, hvordan de bliver opbevaret, hvordan kaffen brygges – hvor varmt vandet er, hvor fint kaffen er malet, hvor længe vand og kaffe er i kontakt med hinanden, og til sidst et eventuelt blandingsforhold med almindelig eller opskummet mælk. 

Vælg de rigtige kaffebønner

Der findes uanede mange forskellige kaffebønner, som bliver til vidt forskellig kaffe. Fra mild og let til stærk og tung, fra sød og frugtagtig til bitter og krydret – der er ingen grænser for, hvilke bønneblandinger, afristninger, dyrkningssteder og -metoder du kan finde. På https://www.rigtigkaffe.dk/ kan du finde et utal af gode kaffetilbud og kaffepakker, hvor du har mulighed for at prøvesmage forskellige kaffer.

Espressomaskiner kan lave meget andet end espresso

Kaffebrygning er blevet en hel videnskab, og ingen er enige om, hvad den bedste fremgangsmåde er. For ikke to kaffeelskere er helt ens, og derfor er deres kaffepræferencer det naturligvis heller ikke. Du kan enten give dig i kast med kaffebrygningens ædle kunst, tage en helt videnskabelig tilgang eller investere i en maskine, der kan gøre det for dig.

Moderne fuldautomatiske kaffemaskiner er næsten ikke til at overgå i præcisionskaffebrygning. Kaffen bliver brygget med en uovertruffen nøjagtighed, og du kan justere alt. Virkelig. Alt. Du kan ændre formalingsgraden, infusionstiden, bryggetemperatur, kaffe- og vandmængde samt eventuelt mælk/kaffe-blandingsforhold.

Ved at justere brygningen på kaffemaskinen kan du finde frem til din foretrukne kaffebrygning. Men som du nok har opdaget, er der mange forskellige parametre at justere på, så det kan godt tage rigtig lang tid at finde din favorit – men det er en proces, du virkelig kan nyde.