Skrotprisen på en skrotbil kan svinge rigtig meget hen over året, og der er forskellige faktorer, som spiller ind i værdisætningen af en skrotbil. I denne artikel dykker vi ned i, hvilke faktorer som påvirker skrotprisen på din skrotbil, og hvordan du opnår den bedste skrotpris. 

Bilens størrelse og vægt

Generelt vil autoophuggere beregne skrotprisen baseret på din bils vægt.

Dette er ikke en eksakt videnskab – men da autoophuggere normalt har skrottet tusindvis af biler, har de en god idé om mængderne af hvert værdifuldt materiale, de kan genvinde fra en bil baseret på, hvor meget den vejer.

For eksempel vil der være betydeligt mere stål at genvinde fra en bil som en Range Rover Sport, end der er fra en Smart bil. Dette er sandsynligvis også tilfældet for andre materialer, såsom kobber, aluminium og så videre.

Der er nogle undtagelser fra dette. For eksempel, hvis du planlægger at skrotte en McLaren med kulfiber, vil den sandsynligvis veje mindre end Ford Mondeo. I dette tilfælde ville det give mening at finde en specialiseret autoophugger, der vil tilbyde dig mere end bare skrotværdien, hvis du har en bil med høj skrotværdi.

Afstand fra autoophuggeren

Nogle forhandlere vil tilbyde at afhente din skrotbil gratis – men afspejler det muligvis i den pris, du tilbydes. Andre vil fortælle dig, at de planlægger at slå en lille smule fra den pris, de tilbyder, hvis de skal afhente din skrotbil. Én ting er sikkert, at der er nogle omkostninger forbundet med at afhente en skrotbil, og en forhandler skal dække disse omkostninger.

Som sådan vil du opdage, at du sandsynligvis vil få en bedre pris fra forhandlere tæt på din bil i forhold til en, der er længere væk. Igen vil nogle specialiserede forhandlere være villige til at køre lidt længere, men for de fleste biler får du en bedre pris, hvis du får en skrotpris fra et firma i nærheden.

Hvis du ønsker at modtage tilbud fra flere autoophuggere i nærheden af dig, så kan du benytte Bedsteskrotpris.dk, som en et uafhængig netværk af mere end 40 autoophuggere i Danmark. Du vil kun modtage de 3 tilbud med den bedste skrotpris, og der er altid afhentning indkluderes i prisen.