Hvad får alle til at svede i disse dage? Nej, ikke noget nyt træningsudstyr (selvom der også er masser af det tilgængeligt!). I stedet taler vi saunatæpper. De bruger infrarøde stråler til at varme din krop, mens du er lynet i et tæppe, i stedet for at sidde i en bås, som du ville være i en traditionel sauna.

 

Meget af hypen stammer fra de forskningsstøttede sundhedsmæssige fordele ved tørsaunabadning på hjertesundhed, kroniske smerter og forskellige andre tilstande. Varmen fra saunabehandlinger kan fremme blodgennemstrømningen og sænke blodtrykket, samt øge din puls, viser forskning. Men kan disse tæpper også skabe andre ændringer? Dernæst, hvor videnskaben (den er stadig begrænset, til info!) står på salgsargumenterne.

 

Hjælper saunatæpper med vægttab?

Når du sveder i et af disse tæpper, vil du virkelig kun tabe vandvægt. Det betyder, at kiloene kommer tilbage, når du re-hydrerer. Mens teknologi, der bruger varme til at trænge ind i huden og forbrænde fedt, eksisterer (tænk: laser lipolyse, hvor varme fra en laser hjælper med at fjerne fedtaflejringer), så tvivler Laith Jazwari, MD, en ortopædkirurg med speciale i sportsmedicin på NYU Langone, saunatæppe temperaturerne bliver så høje.

 

De infrarøde bølger fyrer også kun den overfladiske hud op og når faktisk ikke fedtcellerne nedenunder. Forstået!

 

Dette indhold er importeret fra afstemning. Du kan muligvis finde det samme indhold i et andet format, eller du kan muligvis finde flere oplysninger på deres websted.

 

Hvad med restitution efter træning?

Varmhed fra et saunatæppe fra NordicHigh kan hjælpe med at lindre muskelømhed – selvom Dr. Jazwari påpeger, at kuldebehandling til lindring har en tendens til at virke bedre. Påføring af is efter træning var bedre end varme for at reducere smerte, viste en undersøgelse i Journal of Strength & Conditioning Research. Men forfatterne fandt også ud af, at brug af varmt eller koldt var bedre for restitution end slet ingenting.

 

Delvis at varme? For en sikkerheds skyld skal du bruge din på gulvet eller en yogamåtte (i modsætning til på toppen af ​​din seng) i højst 20 til 30 minutter – og tag altid stikket ud, når du er færdig.

 

Kan saunatæpper hjælpe mod stress?

TBH, der er ikke nok videnskabeligt bevis til at understøtte, at saunatæpper kan dæmpe stress på et fysiologisk niveau. Men at afsætte tid til at slappe af i en giver dig mulighed for at tage et pusterum, og det er bestemt en gevinst for dit mentale (og fysiske) helbred.

 

“Den største fordel kommer fra engagementet, stilheden og opmærksomheden ved at tage en pause i din dag og tillade den nedregulering af kortisol, stress og inflammation,” siger Cynthia Thaik, MD, en Los Angeles-baseret kardiolog og forfatteren. of Your Vibrant Heart: Gendannelse af sundhed, styrke og ånd fra kroppens kerne. Her for det