Måske har du set ordet skrevet et eller andet sted, men hvad er et coc dokument? Et coc dokument betegnes som bilens fødselsattest. Det er det certifikat som fabrikken udsteder når bilen er færdigt produceret. På et sådant dokument, kan der udledes vigtige data som kan blive nødvendige hvis du eksempelvis skal have importeret en bil eller et køretøj til Danmark og have den registreret med danske nummerplader.

Du kan Få dit COC dokument simpelt og nemt online, hvis du skulle få brug for det, således at du lovligt kan komme til syn med din importerede bil. 

Du skal bruge bilens coc dokument for at den kan blive told synet 

Når du skal have importeret en bil til Danmark skal du først og fremmest have den til syn. Det er ikke her blot et almindeligt ordinært syn der er tale om, men et udvidet et af slagsen, hvor der blandt andet også foretages et toldsyn. Det er ved dette toldsyn at du har brug for et coc dokument som hører til bilen.

På et coc dokument kan du blandt andet se type af godkendelsesnummeret på bilen, vægttal, brændstofforbrug med mere, som er afgørende for den kontrol der skal foregå ved toldsynet. 

Et coc dokument udstedt på ny via producenten 

Det er muligt at få fat i det coc dokument der skal til, for at du kan importere et køretøj til Danmark. Her er det producenten af bilen som skal holde styr på coc dokumenterne og finde det frem på opfordring, som omhandler lige præcis din bil. Når du bestiller online, så vil det foregå således, at du kan hente en anmodning om et coc certifikat, hvorefter det sendes fysisk med posten til dig.

Derefter skal du medbringe dokumentet til toldsynet. I jo bedre tid i forvejen du kan bestille dit coc dokument, jo hurtigere bliver det muligt at omregistrere din udenlandsk bil. 

Skal bilen ombygges har du brug for et coc dokument 

Det er ikke udelukkende når du skal importere et køretøj, at du har brug for et coc dokument. Det er også nødvendigt med producentens certifikat, når du eksempelvis skal omregistrere din bil fra varevogn til personbil.

Når det her er nødvendigt, til trods for at den varevogn du ønsker at omregistrere er på danske nummerplader, skal det dokumenteres om det overhovedet er muligt at omdanne denne til en personbil på lovlig vis.