Mange danskere ynder at få et glas vin til maden i løbet af weekenden eller sågar oftere. På den måde kan det dog være svært at finde ud af, hvilken slags vin, man kan lide, og hvilken man bare skyller ned, fordi det er weekend. Hvis du godt kunne tænke dig at gå en anelse mere metodisk til værks for at finde din yndlingsvin, kan du derfor med fordel købe en såkaldt vin smagekasse.

Hvad er en vin smagekasse

En vin smagekasse er nemlig præcis, hvad det lyder som. Det er en kasse med gode vine udvalgt af professionelle, så du ikke behøver selv at vælge en, mens du i forvejen har travlt i supermarkedet. I stedet får du leveret din vin smagekasse lige til døren, så du kan smage metodisk og finde din foretrukne vin. Køb en smagekasse med vin her, hvis det lyder som noget for dig.

Den første, og måske også største, fordel ved at få dine vine med en vin smagekasse er altså, at valgene allerede er truffet for dig. Så kan du bare lade smagsløgene gøre deres arbejde for så bagefter at læse om din yndlingsvin. Kunne du lide den på grund af den syrlige smag eller fordi den var tannisk? Alt det kan du sidde og filosofere over, mens du nyder en vin, du er sikker på at kunne lide. Derefter vil du faktisk være tættere på at finde din yndlingsvin eller i hvert fald din foretrukne smagsprofil. Det står i skærende kontrast til, hvis du bare havde valgt supermarkedets tilbudsvin i den uge.

God vin til gode priser

Det peger dog på fin vis på en anden af de mange fordele ved en vin smagekasse. Selvom priserne nok ikke kan hamle op med supermarkedets tilbud, er der ingen tvivl om, at du får en bedre vin til prisen. Fordelen ved en vin smagekasse er nemlig, at sælgeren kan købe flaskerne i større mængder, fordi de kan være sikre på at sælge dem i form af smagekasser.

Gå på eventyr med din vin smagekasse

Slutteligt er der også masser af muligheder for eventyr med en vin smagekasse. Du kan selvfølgelig få en vin smagekasse med enten rød- eller hvidvine.. Efterhånden som du bliver mere erfaren kan du dog også få mere specifikke smagekasser.

Det kan være en geografisk specifik vin smagekasse eller måske en smagekasse med en bestemt type vin eller smagsprofil, du godt kan lide. En vin smagekasse er altså både for nybegynderen og den eventyrlystne ekspert. Ligegyldigt hvor du ligger på det spektrum, behøver du dog ikke tage afsted på dit vin-eventyr alene. En vin smagekasse er trods alt enorm nem at dele, hvilket kun gør eventyret billigere og sjovere. Du kan altså med fordel bestille en vin smagekasse eller to sammen med din partner eller et hold venner. Så kan I nyde vinen og blive klogere sammen.