Der findes mange typer forsikringer, der alle kan være med til at lette økonomiske bekymringer i hverdagen. Den vigtigste af dem er nok Forsikring af familie, også kendt som en indboforsikring. Grunden til at den også kaldes en familieforsikring, skyldtes at den dækker alle familiens medlemmer, i tilfælde af skader af personlige ejendele eller af ejendom. Endvidere dække forsikringen også ansvarsforsikring, hvis nogle af familiens medlemmer kommer til at ødelægge noget i andre hjem. Denne type forsikring er derfor essentiel, særligt for børnefamilier hvor småuheld kan ske indimellem.

Den basale grunddækning

Hos de fleste forsikringsselskaber er du i grunddækningen dækket i forbindelse med b.la. indbrud, brand, skader på ejendom, skader som følge af storm eller nedbør mv. På den måde er du dækket økonomisk i tilfælde af uventede skader eller ulykker. Dette er vigtigt hvis du vil undgå økonomiske bekymringer i din hverdag.

Hvordan beregnes pris på din familieforsikring?

Prisen af din familieforsikring (indboforsikring), afhænger af indbosummen af din ejendom. Indbosummen er den samlede værdi af alt i dit hjem, både genstande og selve din ejendom. Jo højere din indbosum er, altså jo mere værd dine ejendele er, des dyrere bliver din forsikring også, da der er mere at erstatte ved eventuelt indbrud, eller ulykke. Det er altid vigtigt at opgive den korrekte indbosum og opdatere den jævnligt hvis den skulle stige, da du ellers er underforsikret. Hvis du er underforsikret kan dette påvirke hvad du får udbetalt efter et eventuelt røveri eller ulykke.

Yderligere forsikringstilvalg

Du kan vælge at tilvælge yderligere forsikringsdækninger til din indboforsikring. Herunder eksempelvis elektronik, cykel og rejseforsikring. Når du overvejer om du skal tilvælge yderligere dækninger, er det vigtigt at overveje din og din families behov. Hvis i ofte rejser, er det vigtigt med en rejseforsikring der dækker hele familien i tilfælde af sygdom, eller aflyste rejser. Endvidere er elektronik – og cykelforsikring værd at overveje, særligt hvis du har børn. Der kan ofte ske uheld med eksempelvis computere eller mobiltelefoner, hvilket i længden kan blive dyrt at erstatte selv, særligt hvis du har flere unge børn.