Dørskiltet er ofte noget af det første dine gæster ser når de banker på hjemme hos dig.
Ligesom man siger entreen er boligens håndtryk, så er det rigtige valg af dørskilt også med til at sige noget om hvem der bor i boligen, samt din personlige stil og væremåde.
Messing er et populært valg af materiale til lige netop dørskilte, da de både er flotte og præsentable og samtidig kan de holde i rigtig mange år da messing ikke ruster.Design selv, og køb dørskilte hos Pokalbutikken.
Inden du giver dig i kast med at designe dit eget dørskilt, bør du tænke over disse 5 ting.

Hvor meget plads skal der være på dit dørskilt

Det er bestemt ikke uden betydning om du vil have alle for- og efternavne til at stå på dit dørskilt i messing.
Husk at der skal være plads nok, så skriften ikke kommer til at blive for lille eller klumpet sammen.
Mange vælger også kun at skrive familie-navnet på deres dørskilt, da børn osv. jo med tiden vil flytte hjemmefra, og måske derfor ikke skal have deres navn på dørskiltet mere.
I samme omgang skal du selvfølgelig overveje skrifttype og størrelse

Vælg et skilt der passer til huset

Du kan få dørskilte i rigtig mange farver og former, men det er vigtigt at du vælger et skilt der passer ind til huset stil og sjæl.
Har du f.eks. et ældre træhus, så vil det måske ikke se så godt ud med et stort blankpoleret messing skilt.
Her vil et skilt med et mere rustikt udseende, som ikke er pudset op med ru overflade, måske tage sig bedre ud.

Hvor meget vil du betale

Et dørskilt bliver næppe den største udgift, du har til et hus, men for nogen har det mere værdi end for andre, og det kan også være meget individuelt, hvilket budget man har.
Derfor skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvor meget du vil betale for et messingskilt.
De fleste messingskilte, alt efter størrelse selvfølgelig, kan fås for et par hundrede kroner. Især hvis du vælger en form, der allerede er på lager.
Derudover kommer der ofte et beløb til for indgraveringen og evt. indfarvningen. Det er nok her, du skal holde øje med prisen, hvis du er ude efter at spare penge.
Det kan nemlig være meget forskelligt fra butik til butik, hvor meget de tager for at indgravere dit skilt.
Nogle steder er det et fast beløb, mens det andre steder er et beløb pr. bogstav. Husk derfor altid at spørg på prisen for lige netop din gravering, inden du vælger at købe dit skilt.

Vedligeholdelse af dit messingskilt

Da messing fra naturens side er et utrolig holdbart produkt, er det nok et af de dørskilte, der kræver mindst vedligeholdelse eller pleje for at holde sig naturligt pænt.
Et messingskilt ruster nemlig ikke, dog bør du fra tid til anden lige tørre det af, og hvis det hænger, så det er udsat for vind og vejr, skal det af og til lige pudses op.