Over 800.000 danskere går rundt og har problemer med hørelsen. Dog er det kun 300.000 af de mange personer som har fået hjælp til hørelsen. Dette betyder at der er et stort mørketal af danskere, som ikke aner de har en dårlig hørelse. Med over 500.000 danskere, som har problemer at kunne høre 100%, vil det betyde at der er et stort problem i Danmark med svagt lyttende mennesker.

Hvordan bestiller jeg en gratis høreundersøgelse? 

Det er utrolig nemt at bestille en gratis høreundersøgelse på nettet. Der er nemlig kommet en del firmaer som tilbyder denne ydelse 100% gratis. De hjælper endda oven i købet med at give dig gratis høreapparater, hvis det viser sig at hørelsen ikke er som den skal være. Dog bør du blot søge efter høretest i din hjemby, og vælge den service som passer dig. Hvis du blot vil besøge den lokale ørelæge kan du booke en tid over deres bookingsystem eller telefonisk. Dog kan man nu bestille en audiolog direkte hjem i stuen. Flere ser at problemet er, ingen vil ud af deres trygge rammer. Dermed bør man udføre høreundersøgelse hjemme ved personen. Dette er helt gratis og totalt uforpligtende.

Kan man også tage testen online? 

Man kan sagtens tage en online høretest på diverse sites. Dog er testen ikke valid, da der er flere faktorer, som spiller ind. Dette kunne være at højttalerne eller høretelefonerne ikke er afstemt med den lyd, som kommer fra høretesten. Samtidig ved man ikke hvor meget støj der er omkring personen, som tager testen. Dette gør at testen aldrig vil blive valid nok til at kunne bruge det som dokumentation til at få gratis høreapparater. Derfor er det altid en god ide, at få besøg af en professionel audiolog. Hermed vil du nu kunne få en endegyldig svar på om hørelsen er, som den skal være. Man bør også tænke på at det er 100% gratis.