Det danske sprog er et nordgermansk sprog, der er nært beslægtet med norsk og svensk. Det tales af omkring seks millioner mennesker, hovedsageligt i Danmark og i regionen Nordslesvig i Sønderjylland i Tyskland. Dansk er også et af de officielle sprog i Den Europæiske Union og i Kongeriget Danmark.

 

De tidligste kendte eksempler på skriftlig dansk går tilbage til det 9. århundrede, men sproget begyndte for alvor at udvikle sig i det 13. århundrede, da kong Valdemar II indførte dansk som hof- og administrationssprog. Siden da har dansk gennemgået en række ændringer, men det ligner stadig meget sine skandinaviske naboer 

 

Lær at tale dansk

Dansk anses for at være et forholdsvis let sprog at lære, især for personer, der taler andre germanske sprog. Som alle andre sprog kræver det dog tid og øvelse at blive dygtig. Hvis du er interesseret i at lære dansk, er der mange ressourcer tilgængelige online og på sprogskoler rundt om i verden. Men det kan diskuteres hvor ”flot” talende sprog det er, og flere mener at en dansker snakker med en kartoffel i morgen.

 

De mest mærkelige danske ord

Dansk er et spændende sprog med mange mærkelige ord. Mange af disse ord kan være svære at forstå, hvis du ikke er vant til dem. Her giver vi et par eksempler på de fem mest mærkelige ord i det danske sprog – og hvad de betyder.

 

Kærestebarn: en meget speciel og kær ven, ofte brugt om et barn, som ikke er dit eget

 

Hyggelig: en følelse af hygge og varme, ofte forbundet med at tilbringe tid sammen med venner eller familie

 

Morso: en lille bid, som normalt gives i hengivenhed

 

Plys: et blødt, fluffy materiale, der ofte anvendes i tøj eller legetøj

 

Fjongknapper: små plastikknapper som bliver monteret på en trailer. De bruges til at holde presenningen tæt ovenpå traileren, ved hjælp af en elastiksnor, som er snoet gennem presenningen.

 

Det danske sprog er altså et meget gammelt sprog, men ift. Andre kendte sprog i verdenen er det ikke så gammelt. I ordbogen er der at finde mange flere mærkelige og besynderlige ord, men dem har vi ikke tid til at opremse her. Køb en ordbog så du aldrig misforstår et ord igen, det hjælper dig i argumentationer og i livet.