Gaming er efterhånden en dille, som er kommet for at blive. Derfor er der kommet et utroligt stort marked for computere til denne hobby.
Men disse computere består af en hel masse forskellige dele, og når det bliver teknisk, så kan det være svært lige at finde ud af, hvilke dele, som er værd at tænke over. Derfor får du nedenfor en gennemgang af nogle af de ting, som findes i en gamercomputer.

Få den rigtige grafik

Noget af det vigtigste, når det kommer til gaming, er, at du kan få klar og tydelig grafik. Jo bedre grafik, jo bedre oplevelse.
Derfor skal du huske grafikkortet, som er den del af computeren, der står for at sende et signal til computerskærmen. Når dette kort er i top, for eksempel et GTX 1080, så kan det hele tiden sende billeder til skærmen, og disse billeder kan være af meget høj kvalitet.
Selvfølgelig er de helt dyre og nye kort kun vigtige, hvis du vil spille de allernyeste spil på de højeste indstillinger. Ældre kort, såsom det populære GTX 1050, er faktisk stadigvæk at finde rundt omkring i rigtigt mange computere!

God skærm, god gaming

En god skærm til gaming er faktisk næsten essentiel for oplevelsen. Du får jo ikke noget ud af at kunne generere mange billeder, i høj kvalitet, på kort tid, hvis de ikke også bliver vist pænt.
Den gode gamer skærm er mindst i en opløsning på 1920 x 1080, men ofte finder man dem helt oppe i 4K, som det kaldes. Her er der en detaljerigdom, som man knap nok kan hente hjem på nogle af de dyreste fjernsyn derude.
Udover dette, så skal skærmen også have en høj refresh rate. Dette er et mål for, hvor ofte skærmen skifte billeder per sekund. Lige nu er det ypperste, som du kan få, 144 Hz. Med så høj en refresh rate, så gør, at du ikke kommer til at misse nogen action, som sker i spillet, fordi du altid kan se den foran dig!

Harddisk eller SSD?

Det er selvfølgelig også utroligt vigtigt at have det rigtige udstyr at lagre alle dine data på. Den klassiske er harddisken, som kan holde på utroligt meget, men som til gengæld kan blive lidt langsom, idet hele harddisken kører på magnetisme og mekanik.
En SSD vil være lidt dyrere, men fordelene er mange. Du får simpelthen hastighed, som ikke findes andre steder – spil installeres på få minutter, og du kan hente ting fra nettet på ingen tid. Det kan være utroligt rart, men det koster selvfølgelig også lidt derefter. Nogle gamere vælger endda begge dele – en SSD til de vigtigste programmer, som så ikke har så meget plads, og en harddisk til resten.
Ja mulighederne er mange, og der er ikke kun én rigtig vej at gå.