Det kan være svært lige at finde ud af, hvad man skal finde på at give i dåbsgaver. Det kan især være hvis man ikke selv har prøvet at have en baby, eller aldrig har været til barnedåb før, men det kan også generelt være svært at komme op med noget nyt. Derudover kommer det oftest også an på din relation til barnet, hvilken dåbsgave du ønsker at give. Mangler du inspiration til dåbsgaver, kan du se en masse inspiration til dåbsgaver, som du kan give det nye medlem af verden på den vigtige dag. Der er så mange forskellige valgmuligheder på hjemmesiden, at chancen for, at du giver den samme dåbsgave som de andre gæster er lille. Det er nemlig bedst at give en dåbsgave, som er unik, og dåbsgaver kommer i alle farver, former og størrelser. Derudover er der også gaver til mange forskellige priser på hjemmesiden. Så uanset om dit budget inden for dåbsgaver er stort eller småt, så er det muligt at finde en god gave i den prisklasse som du ønsker at give for.

Mere end “bare” en gave

Dåbsgaver er mere end blot det materialistiske ydre. Det er en af babys første gaver, og en gave til fejring af livet. For forældrene især, vil dåbsgaverne højst sandsynligt have en stor betydning og vil, med stor sandsynlighed, blive gemt som et minde. Din gave, stor eller lille, symboliserer, at du er med til at fejre livet og dåben hos den lille. Men udover den høje affektionsværdi som dåbsgaver kan have, så er det også en mulighed for at give forældrene en hjælpende hånd. Der er ingen tvivl om, at det kan være hårdt med en lille ny, og en masse babyting kan kun være med til at gøre livet lidt nemmere og lækkert for de nybagte forældre.

Hvad betyder dåben egentlig?

Står du og skal til barnedåb, er det meget rart at have sat sig ind hvad barnedåb egentlig er. Vi har hørt ordet mange gange, og du har sikkert også deltaget i et par stykker, men hvad har det egentlig af betydning for barn og forældre?

I den kristne tro er barnedåben et ritual, som ofte foretages når barnet er mellem 1 og 6 måneder. Ved en barnedåb udføres et ritual med vaskning af barnet, som skal symbolisere at gøre barnet rent og vaske synderne af. Barnet døbes med sit officielle navn, er fra den dag af medlem af Den Danske Folkekirke, og får tildelt de gudforældre, der skal blive barnets værge, hvis der sker noget med forældrene. Det er valgfrit om man vælger at få sit barn døbt, og det betyder derfor ofte en del for de, som vælger det til. For forældrene og barnet er det en af de store begivenheder i livet, ligesom for eksempel konfirmation og bryllup.