Det kan være svært at finde tid til mere nærvær i en travl hverdag, hvor job og familie skal gå op i en højere enhed. Det overlader ikke mange minutter til dig selv. Men du kan faktisk med ganske få tips og tricks få mere kvalitetstid og autencitet i din hverdag. Her får du 4 gode tips til, hvordan du får mere nærvær i din hverdag. 

Hvis du savner en hverdag, hvor du kommer lidt mere ned i gear og er mere i kontakt med dine omgivelser, så læs med her og få 4 tips til, hvordan du får meget mere nærvær i din hverdag uden at anstrenge dig.  

1. Vandreture i naturen

Vandreture er fantastiske. Både når det gælder motion og afstresning. Hop i et par gode sneakers og start med små ture rundt i dit kvarter. På den måde er det overskueligt og nemt – og bliver ikke et større projekt, som virker uoverskueligt. Når du har fået en god og fast rutine, kan du langsomt begynde at udvide dine ture og gå på opdagelse nye steder. 

Vandreture er også en god måde at få motion på. Det styrker både dine muskler og du får samtidig masser af frisk luft. Længere vandreture i naturen er faktisk også kendt for at rydde op i tankerne. Så hvis du føler tankemylderet presse sig på, så planlæg en 10 kilometers rute i dit lokalområde, og kast dig ud i det. Det er vigtigt at du har et par gode sko eller vandrestøvler på og åndbart tøj. 

2. Læs en bog eller lyt til en lydbog

Bøger er god, gammeldags underholdning, som foregår i dit helt eget tempo. Hvis du ikke er så vild med at læse, men stadig gerne vil underholdes af spændende historier, så kan du i stedet lytte til en lydbog. Det er utroligt beroligende at lytte til en lydbog – og samtidig får du serveret masser af gode fortællinger. 

Faktisk kan du kombinere lydbogen med en vandretur. Så går alting både hurtigere og nemmere, og du vil pludselig ønske, du havde tid til mere. Faktisk vil du opleve, at det bliver en del af din daglige rutine måske til og fra arbejde. Snyd ikke dig selv for alle de fantastiske historier, der bare ligger og venter på dig derude.

3. Gengro dine grøntsager

Det er ikke alle, der har en have, de kan passe hele året. Det er bestemt heller ikke alle, der har lyst. Til gengæld er der masser af muligheder for at tage haven med indenfor, og hvad er sjovere end at plante, så du kan krydre din mad. Her på siden kan du allerede finde chilitips, men du kan også dyrke din egen basilikum eller kaste dig over andre krydderurter. 

Måske har du hørt om gengro, hvor du kan få liv i gamle forårsløg ved at sætte dem i vand? Eller din kål måske? Der er masser af muligheder for at eksperimenterer med de grøntsager, som måske ellers vil blive smidt ud. Når du først har fået grønne fingre, er der masser af grønt, du kan kaste dig over derhjemme.

4. Brætspil

Brætspil har fået et comeback. De er nemlig de seneste par år blevet utrolig populære. Der er opstået små brætspilscafeer, hvor du kan sætte dig ned og spille med et par venner, men der er også mange som spiller brætspil derhjemme. Det er nemlig et godt alternativ til en aften foran TV-skærmen, og samtidig er det en aktivitet, der kan stimulere hele familien. Hvis du har børn, er det en rigtig god idé at introducere dem for, hvad brætspil faktisk kan i en tidlig alder. 

Og du behøver ikke nøjes med Ludo og Matador. I dag findes der så mange spilverdner både for voksne og for børn, at du ikke vil få tid til at prøve dem alle sammen. Er du vinelsker? Så burde du prøve Viticulture. Hvis du godt kan lide science fiction, så er Terraforming Mars lige noget for dig. Fra den ene yderlighed til den anden tilbyder brætspil et samvær og nærvær, som er svært at finde andre steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *