Mødelokalet er et særligt lokale i mange virksomheder. Det er nemlig her, man virkelig kommer i kontakt med hinanden og får ordnet nogle af de svære ting – uanset om der er tale om lønsamtaler, møder med kunder eller præsentationer for samarbejdspartnere. Det er derfor essentielt at mødelokalet er indrettet på den rigtige måde for at kunne varetage alle de funktioner, det skal rumme. I denne artikel har vi derfor fokus på 3 tips, som du kan bruge, når du skal indrette et mødelokale.

Find mødelokalets funktion

I første omgang bør du gøre dig klart, hvad mødelokalet skal bruges til. Er det til møder, konferencer, kreativt arbejde eller noget helt andet? Det afhænger uden tvivl af, hvilken type virksomhed, der er tale om. Et advokatfirma har helt sikkert brug for et traditionelt mødelokale, som signalerer troværdighed, imens et reklamebureau f.eks. kan have behov for en mere kreativ indretning.

Alt efter hvad rummet skal bruges til, skal du afgøre, hvor mange møbler, der skal være i rummet og hvordan de skal stå – og så skal du selvfølgelig også vurdere, om du skal kunne flytte rundt med borde og stole. Hvis der er tale om møder med 3-12 personer, kan det f.eks. være en god idé med et stort aflangt eller rundt bord, så alle mødedeltagere kan have øjenkontakt med hinanden, men hvis der i stedet er større fokus på præsentationer og konference kan borde og stole i en u-form være en bedre løsning.

Sid ordentligt og godt

Hvis møder skal gå godt, så skal alle føle sig godt tilpas i en god stol. Det er derfor meget vigtigt, at du går efter stole, som man kan holde ud at sidde længe i. Stole med en vippefunktion er f.eks. et godt valg, da det giver mulighed for mødedeltagerne at skifte siddestilling af og til – og det er uden tvivl behageligt, når man skal sidde længe i et møde. Derudover skal du også vurdere, om der er behov for stole med hjul eller ej. Det er f.eks. en god idé, hvis der hurtigt skal kunne ændres på indretningen, imens stole uden hjul giver et mere pænt, ensartet look i indretningen.

AV-udstyret skal være i orden

I vores moderne samfund er der ofte brug for teknologi til møder. Det kan f.eks. være, at der er brug for skærme, mikrofoner og gode højtalere til at holde den bedst mulige præsentation – eller også kan det være, at man i virksomheden generelt har brug for at holde mange online møder med flere personer til stede i lokalet. Uanset hvad behovet er, så skal AV-udstyret understøtte det. Igen handler det om at klarlægge behovene og indrette lokalet efter det. Generelt vil der dog formodentlig være behov for en skærm, ordentlige højtalere, headsets og måske nogle mikrofoner. Det er det AV-udstyr til mødelokaler, der oftest er behov for i både små og mellemstore virksomheder.